Innovaatioyhtiö
Niklas von Weymarn
CEO
Erik Kolehmainen
VP, Corporate Venturing
Katariina Kemppainen
SVP, Group R&D
Kirsti Härö
Executive assistant

Meistä

Metsä Spring on Metsä Groupin innovaatioyritys. Meillä on kaksiosainen rooli:

  • Tavoitteenamme on kehittää uutta liiketoimintaa puupohjaisiin arvoketjuihin liittyen. Tähän tavoitteeseen kuuluu sekä sijoitukset lupaaviin startup-yrityksiin maailmanlaajuisesti, että omien pilotti-/demoprojektien edistäminen.
  • Johdamme konsernitason tutkimus- ja kehitystoimintaa Metsä Groupissa tavoitteenamme tukea ja vahvistaa Metsä Groupin nykyliiketoimintaa.

Kaikilla hankkeilla, joihin osallistumme, on oltava potentiaalia vahvistaa Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä tulevaisuudessa. Metsä Spring on siis strateginen sijoittaja ja innovoinnin edistäjä toimikenttänään puupohjainen biokiertotalous.

Suurin osa uusista innovaatioista syntyy laajan yhteistyön tuloksena. Tämä vaatii kumppanuuksia ja aitoa yhdessä kehittämistä monien erilaisten organisaatioiden kanssa. Edellä kuvattu ajatustapa on myös Metsä Springin toiminnan kulmakivi.

Päämäärä

Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemi

Käytämme termiä liiketoimintaekosysteemi kuvaamaan sitä organisaatioiden verkostoa, joka tekee yhteistyötä liiketoimintansa puitteissa. Kaikilla liiketoimintaekosysteemin kuuluvilla organisaatioilla on oma strategiansa ja tavoitteensa, mutta yhdessä ne muodostavat symbioottisen kokonaisuuden. Metsä Groupin näkökulmasta katsottuna tämä rakentuu niiden arvoketjujen ympärille, joissa uusiutuvasta ja sertifioidusta pohjoisen puusta valmistetaan lisäarvotuotteita ja uusiutuvaa energiaa.

Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemin toimijoiden skaala ulottuu metsänomistajista monien tuotantoketjujen kautta erilaisiin loppukuluttajiin. Monenlaiset palveluntuottajat ja materiaalien kierrätykseen liittyvät toimijat ovat myös ekosysteemimme avaintoimijoita.

Kiinnostuksen kohteemme

Etsimme maailmanlaajuisesti yrityksiä, joiden ratkaisut vahvistavat Metsä Groupin ympärillä olevaa liiketoimintaekosysteemiä pitkällä aikavälillä. Kiinnostuksen kohteisiimme lukeutuu fyysisen tuotteen valmistamiseen perustuvat liiketoimintaideat (joilla on linkki pohjoiseen puuhun, kuten kuuseen, mäntyyn ja koivuun alkuperäisenä raaka-aineena), mutta myös uusiin digitaalisiin työkaluihin perustuvat liiketoimintaideat.

Uskomme vahvasti siihen, että parhaat innovaatiot ovat aina laajan yhteistyön hedelmiä. Tule siis mukaan kehittämään kanssamme tulevaisuuden entistä kestävämpää biotaloutta.

Rahoitusvaihe

Startup-sijoituksissa Metsä Spring haluaa olla auttamassa pieniä yrityksiä ylittämään niin kutsutun ”kuoleman laakson”. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoituskohteiksi soveltuvat parhaiten Series A -kehitysvaiheen rahoitusta hakevat yritykset. Käytännössä tämä tarkoittaa yrityksiä, joilla on jo ensimmäinen tuote markkinoilla ja henkilöstön määrä on kasvanut noin 5-10 henkilöön. Kun puhutaan fyysisen tuotteen valmistukseen perustuvista liikeideoista, sijoituskohteiksi sopivimmat yritykset ovat juuri siirtymässä siihen vaiheeseen, mikä edellyttää investointia pilotti-/koetehtaaseen. Joissakin tapauksissa voimme myös harkita sijoittamista yrityksiin, jotka ovat myöhäisemmässä siemenvaiheessa.

Uutiset

02.02.2023 Metsä Group

Metsä Group palkittiin toistamiseen Suomen startup-ystävällisimpänä yrityksenä

Metsä Group on palkittu vuoden 2022 startup-ystävällisimpänä yrityksenä Suomessa. Palkinnon jakaa yrittäjyys- ja startup-yhteisö Tribe Tampere.

Lue lisää "Metsä Group palkittiin toistamiseen Suomen startup-ystävällisimpänä yrityksenä"

18.01.2023 MetsäSpring

Montinutra suunnittelee Metsä Groupin Vilppulan sahan yhteyteen tuotantolaitosta, joka valmistaa uusia biotuotteita sahanpurusta

Innovaatioyhtiö Metsä Springin sijoituskohteisiin kuuluva Montinutra aloittaa uuden tuotantolaitoksen hankesuunnittelun Metsä Groupin Vilppulan sahan yhteyteen. Suunnitellun tuotantolaitoksen pääraaka-aine on sahan

Lue lisää "Montinutra suunnittelee Metsä Groupin Vilppulan sahan yhteyteen tuotantolaitosta, joka valmistaa uusia biotuotteita sahanpurusta"

11.11.2022 MetsäSpring

Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehtaalle laatuinnovaatiopalkinto

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja Valmet voittivat Laatuyhdistyksen Quality Innovation Award -kilpailun koetehtaallaan, jossa on valmistettu uudenlaisia Muoto®-kuitutuotteita toukokuusta

Lue lisää "Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehtaalle laatuinnovaatiopalkinto"

Sosiaalinen media

02.02.2023Twitter

Thanks @PaperTechnology for writing about @metsaglobal winning Finland’s most startup-friendly company award! 🏆 Met… https://t.co/zc4lL0TGHK Lue lisää

02.02.2023Twitter

RT @bioeconomista: @MetsaGroup’s nature programme providing funding for restoration projects: application started yesterday #biodiversity #Lue lisää

02.02.2023Twitter

Amazing news – @MetsaGlobal has received Finland's most startup-friendly company award for the 2nd year running!🥳💪M… https://t.co/MmOdF1OirE Lue lisää

Video